Een taxus haag moet je regelmatig snoeien om hem gezond te houden en zodat hij goed blijft groeien. Dit kan je gemakkelijk zelf doen. Het is erg belangrijk dat je de taxus haag goed snoeit. Hier lees je hoe je dat doet.

Waarom een taxus snoeien?

Vaak wordt er een haag gevormd van meerdere taxusplanten. Het staat niet alleen heel leuk, het zorgt ook voor een afscheiding in de tuin met bijvoorbeeld de buren. Het kan ervoor zorgen dat er meer privacy is, omdat men niet of nauwelijks naar binnen kan kijken door de taxus haag. De taxushaag af en toe snoeien zorgt ervoor dat de haag mooi en vol wordt.

Beste tijd om te snoeien

Het is het beste om de haag twee keer per jaar te snoeien. De eerste snoeibeurt kan je het beste doen tussen mei en half juni. De tweede snoeibeurt is het beste tussen augustus en september. Des te vaker je snoeit, des te voller de taxus zal worden. Het beste is om de taxus te snoeien wanneer het niet heet is en ook niet wanneer het vriest. De takken kunnen namelijk flink uitdrogen. Op een bewolkte dag of regenachtige dag is het beste moment om de taxus te snoeien.

Beste manier van snoeien

Wanneer je de taxus haag gaat snoeien kan je het beste bovenaan smaller snoeien dan onderaan. De taxus krijgt dan een soort kegel vorm en dan krijgt de hele plant voldoende licht. In tegen stelling tot andere planten, de taxus mag best fors gesnoeid worden. Zelfs wanneer de taxus tot het op het hout teruggesnoeid is, zal hij binnen drie jaar weer dicht gegroeid zijn.